Hello

I am a woman. I am a wife. I am a mom. I am a blogger. My name is Barbara.

I’m a mom of five children and wife to my love who is business analyst. Before children my passion was writing. I studied History and Egyptology at the Eötvös Lorand University. After I graduated I worked as a foreign affairs journalist at the Hungarian News Agency. I enjoyed my work and it gave me the opportunity to visit many European countries from Northern Finland to Southern Italy. After the birth of our first child, my husband and I decided I should be the primary caregiver for our family. In 2015, I discovered a new hobby – blogging and started a blog Mom With Five. I write about my parenting experiences and failures too. I want to show having kids is not a fairy tale. It’s challenging work but worth the effort.

I like reading, watching movies, cooking healthy and delicious food and baking cookies.

I can make my kids laugh every moment, even in hard times. I believe in the power of laughing, it can give you strength in your everyday life. I think if you can laugh even at yourself, you can get over any difficulties.

Every motherhood is unique and unrepeatable. This is not a profession, where if you learn the tricks, you’ll have no further problems to do your job because routine and experience will help you get through everything.

I’ve learnt from my children to let my strict principles of parenting go. If you are capable of having flexible principles while being a responsible parent, you can make your life easier, which might be quite an important thing if you have more than one child.

 

bemutatkozás rólam
photo: Dorottya Máté, Máté Dorka Fotó

Do you want to know more about me and about my blog? Don’t hesitate to contact me!

10 thoughts on “Hello

 1. Kedves Barbara! Gratulálok a blogodhoz! A facebook csodálatos világán keresztül keveredtem az oldaladra az Iskolai osztályzatokkal kapcsolatos írásod kapcsán. Nagyon magamra ismertem benne, én is átmentem ezen a változáson, mint Te, csak eggyel kevesebb fiú gyermek mellett. Ráadásul gyakorló pedagógus vagyok! De most már, igyekszem a Hozzánk hasonló Szülőkkel megértetni, hogy ne kövessék el azokat a hibákat, amiket Mi is. Örültem őszinte szavaidnak, jó volt olvasni arról, amin én is átmentem, mely megerősített abban, hogy nem csak nekem nem könnyű anyának lenni!
  Üdvözlettel, M. Enikő

  1. Kedves Enikő!
   Nagyon szépen köszönöm, hogy ellátogattál a blogomra. A kedves, dicsérő szavakat külön köszönöm.
   Nagyon sok édesanya gondolja, hogy egyedül van a problémáival, nincs senki, aki hasonló cipőben járna. Pedig nagyon sokan vagyunk, akik hasonló gondokkal küzdenek, csak sokan nem merik bevallani a nagyvilág előtt, mert jönnek a negatív visszajelzések, hogy anya vagy, neked mindent tudnod kell, mindent jól kell csinálnod elsőre. Pedig dehogy! És már attól sokkal könnyebb, ha az ember beszélhet vagy írhat róla és rájön, hogy mások is ugyanúgy éreznek, küzdenek, mint ő maga.
   Még egyszer szeretném megköszönni, hogy itt járnál és remélem, néha benézel hozzám.
   Üdv: Barbara

 2. Le a kalappal! A blog előtt is, meg a gyereksereg-vállalás előtt is! 🙂 Sajnos mi kettőnél megálltunk. Nagyok már, 18 és 15 éves lányok. És a hibák nálunk bővebben voltak. Már biztos türelmesebb lennék, de majd az unokákkal bedobom magam…, ha Isten is úgy akarja.

  1. Kedves Judit!
   Köszönöm szépen a kedves szavakat. Szerintem csodás családod lehet… két gyerekkel is. Nem a gyerekszám számít, hanem, hogy milyen környezetben nőnek fel, mit biztosítunk nekik, mi, szülők.
   Mindig utólag láthatjuk csak, mennyit is hibáztunk. Én is sok mindent másképp csinálnék már, pedig még csak 14 éve vagyok szülő. Nekem még messze vannak az unokák, de nem hiszem, hogy addig is unatkoznék.
   Sok boldogságot kívánok családod körében és nagyon köszönöm, hogy benéztél hozzám.
   Üdv: Barbara

 3. Szia Barbara- I am Kat- Nora’s mum from the Kék csoport. What a lovely blog. How do you raise your 5 boys and manage to write and blog is beyond me, but it all looks great. Inspiring to have such a mum amongst our group’s parents! Thank you!

  1. Hi Kat,
   What a surprise! Thanks for stopping by my blog.
   I have five kids but just four boys, I have one daughter too, she is the second one, she is already 11 years old.
   Thanks for you kind words, I hope sometimes you find interesting things to read on my site.
   Have a wonderful day!
   Barbara

 4. Szia Barbara! Egy kevés ideje követlek a Facebookon, de csak most láttam ezt a bemutatkozást, ahogy az újabb követőknek ajánlottad. Örömmel olvasom az írásaidat. Én 4 gyereket nevelek, köztük egy sérültet 2 éve, ami nagy kihívás elé állít endem, minket, de sok-sok örömöt ad! Majd igyekszem csemegézni korábbi bejegyzéseidből is, az egyik hozzászólás felkeltette a figyelmemet erre. Köszönöm, hogy vagy, hogy írsz, feldobod a hangulatom. 😉 Csak így tovább! Köszönöm. Kinga

  1. Kedves Kinga!
   Üdv a blogomon, köszönöm, hogy benézél hozzám.
   Szeretettel gratulálok a családodhoz, a szavaidból úgy érzem, hogy a legjobb helyre kerültek a gyerkekeid.
   Nagyon örülök, hogy tetszik a blogom és amiket írok, remélem még sokszor benézel majd hozzám.
   Sok boldog pillanatot a családodhoz!
   Barbara

Leave a Reply