(Olvasd magyarul) Elhanyagolom a gyerekeimet? Naná!

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

8 thoughts on “(Olvasd magyarul) Elhanyagolom a gyerekeimet? Naná!

  1. Szia Timi!
   De jó, hogy benéztél hozzám újra.
   Nagycsaládosnak lenni valóban egy másállapot, nem egyszerűen 3×1 vagy 5×1 gyerek a három vagy az öt gyerek. Más. De ezt nehéz elmagyarázni.
   A lényeg, hogy adjunk elég önállóságot a gyereknek és ne akarjuk minden megcsinálni helyette.
   Üdv: Barbara

 1. Igen, teljesen eggyetértek veled : nem akarok senkit lenézni, megszólni – de akiknek egy gyerek van, ők inkább hajlamosak ‘megadni mindent’, mert egy van… példám is van : jön a szomszédasszony karácsony után (már nagymama, egy unokával) – a gyerekeim meg mutatják a naaagy kincset, amit kaptak : egy tablettet!!! (amire bevallom, nagyon nehezen adtam be a derekam, de annyira kitartóan kérték, hogy Anygalka hozott egyet, mellette levél – és beosztják, mennyi perc fejenkét/nap). Erre a szomszédasszony : ja, EGY tablett? mert anygalkának nem volt pénze, hogy hármat vegyen?… és én is eljutottam odáig, hogy olvasok amig ők társasoznak/rollereznek/játszanak. Van amikor eggyütt is játszunk – de ha úgy van, akkor ‘lepasszolom’, hogy eggyütt is játszanak. De: arra is figyelek, hogy időnként mindenkivel legyen valami külön közös élmény – tapasztalat, hogy ezt nagyon szeretik. Én is 🙂

  1. Szia Enikő!
   Örülök, hogy újra benéztél hozzám.
   Szerintem nagyon jól csinálod. Épp a múltkor szortíroztam a gyerekeim ruháit, kinőtt játékait és azt vettem észre, hogy mennyi felesleges dolgot vettem meg nekik anno. Ma már próbálok figyelni erre és inkább az élményekre koncentrálni, mint a tárgyakra. A tárgyak nem kompenzálják a velük töltött időt, a rájuk fordított energiát és igenis meg kell tanulniuk önmagukat is lefoglalni… akár tárgyak nélkül is.
   A külön idő tényleg nagyon fontos, bár ezt a legnehezebb biztosítani öt gyereknek.
   Üdv: Barbara

   1. Maximálisan egyetértek veletek!
    Nàlunk 2 éve van az, hogy tárgyi ajándékot már nem igazán kapnak inkább élményt, családilag közösen illetve gyerekenként külön is! Sokkal többet ad nekik szerintem ❤

    1. Szia Timi!
     Ezt nagyon jó hallani. Én is inkább erre törekszem, sőt, a rokonságot is egyre inkább erre biztatom: különleges program különleges helyszínen, kirándulás stb.
     Üdv: Barbara

  1. Kedves Anna!
   Köszönöm, hogy benézett hozzám és tetszett, amit olvasott.
   Az össze A. C. regényt olvastam, de úgy tűnik, újra kell kezdenem, mert bizony nem emlékszem rá, hogy ott szerepelt volna ez a kifejezés. De ha megtalálom benne, megmondom.
   Remélem, máskor is visszatér a blogomra és talál kedvére való olvasnivalót.
   Üdv: Barbara

Leave a Reply