(Olvasd magyarul) Bezzeg az én időmben: neveletlen kisgyerekek?

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

9 thoughts on “(Olvasd magyarul) Bezzeg az én időmben: neveletlen kisgyerekek?

  1. Szia Timi!
   Örülök, ha tetszett a cikk és annak is, hogy egy véleményen vagyunk abban: a régmúlt összevetése a jelennel, a “hibák” folyamatos felhánytorgatása nem előremutató, sokkal inkább viszályt szít. Lehetne másképp is.
   Barbara

 1. Kedves Barbara!
  Szívemből szóltál, de úgy igazán!
  Engem is az akaszt ki nagyon, hogy, a bezzegelők (általában kb a szüleim generációja ill. idősebbek) neveltek minket, akiket most kérdőre vonnak. Felnőtt egy önértékelési (és egyéb) gondokkal küzdő generáció, akik másképp szeretnék csinálni, hogy az ő gyerekeik már magabiztosan, helyes énképpel vágjanak neki az életnek, hogy megtalalják a boldogságukat, és ne a külső elvárások irányítsák a tetteiket….de ez jól láthatóan nem tetszik a bezzegelő generációnak. Pedig nem lehet már ugyanúgy gyereket nevelni, mint régen. És sok tekintetben szerintem nem is szabad…
  Jó, hogy megírtad! Szükség van az ellenvéleményre! Köszönöm!!!!

  1. Kedves Panni!
   Örülök,hogy benéztél hozzám és annak is örülök, hogy tesztett az eszmefuttatásom.
   Teljesen egyetértünk abban, hogy ma nem lehet úgy gyereket nevelni, mint régebben és itt nem kell 30-40 évvel visszamenni az időben, elég akár csak a 10 évvel ezelőtti viszonyokra gondolni. Már az is nagyon más idő volt, pedig nincs is olyan messze. Más utakat kell most találni, de ahhoz meg idő kell. A bezzegelés semmin nem segít, csak rossz érzetet kelt mindkét félben. Lehetne másképp is… szerintem.
   Remélem, máskor is benézel hozzám.
   Üdv: Barbara

 2. Az idő mindent megszépit! Én már nagymama vagyok, én is hallottam a bezzegeket, és felnőttek a fiaim. Minden korosztály megtapasztal sokmindent és sok más dolgot mint az ő szüleik. Visszaemlékezni a régi dolgokra általában csak a szépre szoktunk! Na igy van ez a gyerekneveléssel is. Szerintem nem a kisebb gyerekekkel van gond, hanem a kamaszokkal. Más lehetőségek vannak mint a szülők idejében. Ettől függetlenül én az idősebb korban szülésben azt is látom, hogy jobban féltik a gyerekeket. Amit huszonévesen könnyen felfogott az ember és ösztönösen csinálta, azt harmincasan és negyvenesen már tudatosan mást csinál. De erről majd úgy 20-30 év múlva lehet egy ujabb “bezzeg” postnál irni.

  1. Kedves Hölgyem!
   Köszönöm, hogy benézett a blogomra és megosztotta velünk a véleményét.
   Valóban az idő mindent megszépít, épp ezért nincs létjogosultsága a bezzegelésnek. Vagyis a bántó, lenéző, lekicsinylő bezzegelésnek… másmilyen meg talán nincs is, vagy azt inkább tanácsnak, ötletnek, támogató véleményalkotásnak nevezném. A bezzegelés meg pont nem ez.
   Minden korban vannak és voltak olyan gyerekek, akik kilógnak, de miért jobb, ha a szülőket bántjuk értelmetlen összehasonlítgatásokkal? Nem lehet pozitív üzenet közvetíteni inkább feléjük a lesújtó véleményáradat helyett? Szerintem ezen érdemes elgondolkozni mielőtt bezzegelni kezdünk.
   Üdv: Barbara

   1. Sokat gondolkodtam ezen a mondáson, és azt hiszem minden benne van amit magamról és a gyerekeimről gondolok! ❤ Mert a társadalom próbál mindenkit egy kockába beszuszakolni és ha valamiért kilóg a kockából azzal már nem tudnak mit kezdeni!

Leave a Reply