(Olvasd magyarul) (Kis)kamasz valóság: nem hagyom a lányom!

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

6 thoughts on “(Olvasd magyarul) (Kis)kamasz valóság: nem hagyom a lányom!

 1. Drága Vagy! Teljesen érzem, amit mondasz, vagyis írsz!
  A tapasztalataim azt mutatják, hogy egy Valaki tud mást megváltoztatni, Isten.
  Nálunk is állandó téma, sok síráson vagyunk túl a 15 éves lányommal, de most úgy tűnik meghallgattatott az imám.
  Ha megengeded ajánlok egy könyvet, sok nyelven megjelent: Az imádkozó szülő hatalma.
  Én nagyon szeretem, sok sikerem volt általa.
  Minden jót Nektek!
  J

  1. Kedves Judit!
   Köszönöm, hogy írtál és ennyire egyet gondolunk erről a témáról.
   A könyvet nem ismerem, de köszönöm az ajánlást, megnézem.
   Remélem, minden a legjobban alakul a lányoddal, kívánom neki őszintén a legjobbakat.
   Üdv: Barbara

 2. Mennyire átérzem ezt a helyzetet! A kisfiam még talán semmilyen kamasz korban nincs, hisz csak 7 éves múlt. De nap mint nap ezzel küzdünk. Ő egy 7 hónapos korában elkapott vírusfertőzés következtében bélösszecsúszásba majdnem belehalt. Hála az égnek felgyógyult, de nem nyomok nélkül, ugyanis teljesen szőrtelenné vált. Se haj, se szemöldök, se szempilla. Elsős az iskolában. Folyamatos gúnnyolódás, csúfolás, zaklatás és kirekesztés. Nem érti, hogy a többi gyerek miért nem tekinti pont olyan természetesnek, ahogyan ő…mert mi erre tanítjuk. Nem a külső alapján megítélni másokat. Ő nem “más”, hanem picit különlegesebb a többi gyereknél, mert szerintem alapjáraton mind különleges. Sok átsírt és átbeszélgetett éjszaka van mögöttünk és még előttünk. De nem engedem hogy beálljon a “sorba”. Sok-sok türelmet nektek!

  1. Kedves Zsuzsi!
   Ilyenkor mindig elszégyellem magamat, hogy milyen apróságok miatt tudok háborogni, pedig nektek mennyivel nehezebb lehet. Fantasztikus szülők vagytok és a fiatok is nagyon különleges ember lehet, a köztetek lévő kötelék pedig minden tiszteletet megérdemel. Szívből kívánom, hogy mihamarabb eljöjjön az a pillanat, amikor elfogadják a fiatok különlegességét és nem lesz része több bántásban. Nagyon drukkolok és szorítok nektek, értetek.
   Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a történeteteket velem, minden jót kívánok nektek a jövőre nézve.
   Üdv: Barbara

 3. Mi is hasonló cipőben járunk. Az én nagylányomnak is van egy stílusa. Kicsit problémás. Nem igazán tudja az érzelmeit kezelni, éppen ezért erős ingadozásai vannak. Elsős kora óta küzdünk ezzel, és a helyzet nem változott. Egyre rosszabb. Most ott tartottunk, hogy szaktanári figyelmeztetést kapott verekedésért, mert hatodikos fiúk(!) nekimentek, ő meg nem hagyta magát! Én először kiakadtam, aztán tök büszke voltam, hogy megcsapta a fiúkat. (Ezt nem mondtam neki.) De elbeszélgettem a fiúval, aki bántotta őt. Ennek ellenére sok a küzdelem vele és benne. Figyelemzavaros, és az ingadozásai a sinus-cosinus tételhez hasonlóak. Még mindig piszkálják, amitől kisebbségi érzései vannak, ráadásul nehezen tanul, és kevés a sikerélménye is. Minden ellenére én is nehezen élem meg a kamaszodás jeleit.

 4. Barbarám, mint tudod nekem (bánatomra) nincs leánygyermekem, van viszont 3 lányunokám, 17, 9, 7 évesek. Voltunk már mi is hasonló helyzetben nagyon nehéz ilyenkor okosnak lenni. Irásod nagyon megérintett. Ölellek

Leave a Reply