(Olvasd magyarul) Csomagoljak vagy ne csomagoljak?

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

4 thoughts on “(Olvasd magyarul) Csomagoljak vagy ne csomagoljak?

 1. Hú, Barbara, nagyon becsüllek a döntésedért! Én elég régen már CSAK karácsonykor csomagolok ajándékot (minden másra ott az ajándéktasak :-)), úgyhogy nem tudnék lemondani erről még egyelőre. De teljesen igazad van, bennem is minden alkalommal feldereng a kép, amikor ajándékot csomagolok éjszakába nyúlóan szenteste előtt egy nappal, hogy az a csomagolás, amit oly nagy gonddal, 10 percig díszítgettem, gondolkodtam, hogy végül hova is kerüljön az a szalag, és hogy legyen felerősítve az ajándékkísérő, és melyik gyereknek végül melyik papírt válasszam, szóval ez az átgondolt kompozíció milyen gyorsan és hány cafatban fog 24 órával később lekerülni a tartalomról, és landolni a kukában, mert ugye papírhegyek között nem lehet játszani az új szerzeményekkel, hiszen nem nagy a nappalink 6 emberhez viszonyítva.

  Szóval egyszer lehet, hogy én is eljutok erre a döntésre, de mivel nekem úgy tűnik, az év során ez az egy kreatív tevékenység maradt, ahol kiélhetem csekélyke szépérzékem, így egyelőre még megtartom ezt magamnak, és irigységgel vegyes csodálattal figyelem azokat, akik már ezt is el tudták engedni.

  Nagyon boldog, és áldott karácsonyt kívánok neked, és családodnak!

  Üdv,

  Maja

  1. Kedves Maja!
   Azért ebben a döntésben van egy kis önzés is, a szűk család 15 fő és irgalmatlan mennyiségű ajándékot szoktam becsomagolni és néha bizony a hátam közepére kívánom. De persze tudatos is volt az elhatározás, mert évről évre elborzadva néztem, hogy mennyi papírt dobunk ki csak Szenteste és akkor még az ajándékok dobozairól nem is esett szó.
   A következő lépcső a textilzsák lesz. Jövőre havonta csináltatok egyet, így a hét darab ára nem olyan megerőltető és karácsonyra elkészülnek simán.
   A blog miatt nekem a kreativitásom csúcsra van járatva, többre nincs szükségem. De megértem a te álláspontodat is, sőt…!
   Nagyon örülök, hogy néha-néha benézel hozzám és megosztod velem a gondolataidat, nagyon sokat jelent nekem.
   Nagyon békés, boldog, örömeteli karácsonyt és vidámsággal, kacagással teli új évet kívánok nektek.
   Barbara

 2. Egyszer próbáltam ki a csomagolásmentes ajándékot. Nem jó emlék. Szerintem megvan a varázsa, hogy mág csak sejteni sem lehet, hogy mit tartalmazhat a csomag. Meg én szeretem, ha nem rögtön nekiesünk az ajándékok bontogatásának, hanem van egy kis szertartása: közös éneklés, a karácsonyi történet elolvasása, és utána sorban, egyenként bontani ki a csomagokat,megfejteni, melyik kié. A csomagolópapírt lehet szépen leszedni is, bár valóban ritkán hasznosítom újra. Szerintem idén is csomagolni fogok. Nem a karácsonyi papírral spórolok a lábnyomunkon.

  1. Szia Évi!
   Köszönöm, hogy benéztél hozzám a blogra és elmondtad a véleményedet.
   Engem személy szerint zavar az a rengeteg papír, ami az ajándékok kibontása után elárasztja a lakásunkat. Elvégre öt gyerekről beszélünk. Nálunk sem esünk neki azonnal az ajándékoknak, zsákokban vannak a fa alatt, ott várják, hogy a közös éneklés, történetmesélés után kiosszuk őket. A varázslat így sem veszik el, nem lehet beléjük látni, nem lehet előre tudni, kinek mi van benne. Nálunk ez bevált, de nyilván ahány ház, annyi szokás. Mindenkinek másképp jó. Ez a poszt a mi élethelyzetünket tükrözi, nem követendő példa, csak egy lehetőség felvázolása.
   Remélem, máskor is benézel hozzám.
   Üdv: Barbara

Leave a Reply