(Olvasd magyarul) Öt gyerekkel negyven felett az élet…

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

10 thoughts on “(Olvasd magyarul) Öt gyerekkel negyven felett az élet…

 1. Szia Barbara,
  Pontosan ugyanezt érzem én is mióta legkisebb is óvodás majd iskolás lett(most elsős)!
  És igencsak elszomorító, hogy amíg külföldön teljesen rendben van az, hogy az anyukák otthonról, esetleg részmunkaidőben dolgoznak addig itthon az alz elvárás, hogy a nő is 8 órában dolgozzon, de mindemellett minden más fronton is álljon helyt számomra nem elfogadható
  Szép napot
  Timi

  1. Szia Timi!
   Sajnálom, hogy hasonló cipőben jársz. Bár nagyon sok helyen hirdetik a családbarát munkahelyet, ha konkrét intézkedésekre lenne szó egy-egy egyedi esetben, akkor sajnos, inkább visszalépnek az alternatív megoldásoktól. Biztosan vannak persze üdítő kivételek. Biztosan.
   Remélem, változik ez a tendencia és tényleg lesz olyan munkalehetőség, amellyel a nagycsaládos anyák is tudnak majd élni, mert öt gyerek nem kettő, még ha sokan nem is érzik a két létszám közötti különbséget. Én igen.
   Barbara

 2. Kedves Barbara!
  Szerintem sokan átérezzük minden szavadat!
  De hadd villantsam fel a fényt az alagút végén! A diploma óta (8éve) itthon vagyok a gyerekekkel. Nulla munkatapasztalat, 3 gyerek, többszáz km-re dolgozó férj, nulla segítség…. És mégis akadt egy hely, ahová én kellek! Hétfőn kezdek dolgozni, életemben először! 😃 Ráadásul álmaim állása, és rugalmas a munkaidő…
  Hatalmas sikernek könyvelem el! Amíg itthon voltam, végig az volt az agyamban, hogy az nem lehet, hogy nem találok munkát!
  És elképesztő megkönnyebbülés volt, amikor először voltam itthon egyedül egy egész napot 😉.(Órákig olvastam, majd legalább egy órás fürdőt vettem, nem csináltam semmi házimunkát 😂). Lehet, hogy nem illene ilyet mondani, de aki benne van a buliban, az pontosan tudja, miről beszélek.
  Remélem, Neked is sikerül elérned, hogy otthonról dolgozhass! Nem is értem, hogy miért nem tetszik ez a munkáltatónak… Nem az a lényeg, hogy hatékony legyen a munkád, hogy legyen eredmény?…
  Kitartást! Ne add fel!
  Üdv,
  Anita

  1. Kedves Panni!
   Hát ez óriási! Szívből gratulálok, remélem, minden reményedet beváltja a munkahelyed.
   Én sem adom fel, csak nagyon elkeserítő, hogy ennyire nem számol velem a társadalom, de azért azt mindig megkapom, hogy azért van öt gyerekem, hogy ne kelljen dolgoznom. Az igazság az, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz.
   Na, de hátha felfigyel a cikkre valami szuper, a tiedhez hasonló munkaadó! 🙂
   Nagyon sok sikert kívánok neked még egyszer!
   Üdv: Barbara

 3. Igen, ugyanez, de “csak”3 fiúval.Nekem szerencsém van, mert itthon kaptam lehetőséget a munkára, de azért azt el kell mondanom, nem sok sanszom van így sem.Hiába vannak majdnem 4ig iskolában vagy oviban, az összes többi feladat többnyire az anyáké.Nemcsak mert a férjük egy hálátlan…egoista stb…mert ez nem igaz.Egyszerűen mert ehhez Én értek és kész.Rám van leginkább szükség ha betegek és még számtalan hasonló terület van amire ez ugyanígy igaz.Én már kb 1,5éve próbálom összehozni h a gyerekeimnek is legyek és közben ki tudjam hozni magamból azt, ami 11évig nem volt. Jó végre futni járni, olvasni, igen, ezek járnak az embernek és most már nem is titkolom, mert egy ideig úgy éreztem, ezt nem lehet, valami hasznosat kéne csinálni a nap 24órájában.
  Az igaz, h hazánkban jelenleg nem megoldott a gyesről visszatérő anyukák foglalkoztatása, még nem állunk azon a szellemi szinten h megértsük, egy több gyereket mozgató ember a legjobb munkaerő a világon:)De az élet azért megtalálja a kiskapukat, szerintem ha pl írna az ember, akkor írjon, aztán majd lesz valami.Sokaknak sikerült már, idővel, sok idővel!

  1. Kedves Gabi!
   Köszönöm, hogy benéztél hozzám és megírtad a személyes tapasztalatodat. Tényleg szerencsés vagy, hogy otthon végezhető munkád van. Sejtem, hogy nem könnyű ezt sem összeegyeztetni a gyerekekkel, de egy fokkal mégiscsak könnyebb, mint bejárni egy munkahelyre, ami még közel sincs hozzám és úgy koordinálni a többi, családdal kapcsolatos feladatot. Nagy dilemma ez. Bízom benne, hogy egyszer nekem is eljön az időm, csak közben egyre idősebb leszek és ez sem elhanyagolható szempont.
   Nagyon szép hétvégét kívánok és gyere máskor is.
   Üdv: Barbara

  2. Nagyon egyetértek: nincs még egy olyan kreatív, felelősségteljes, jó szervező készségű, csapatban és önállóan is dolgozni képes, fáradhatatlan… stb. munkaerő, mint egy anyuka!!!! 😉

 4. Kedves Barbi!

  Már megint kicsit hasonló cipőben vagyok, mint te. Abban hasonló, hogy nekem egy hónap múlva végződik hivatalosan a “kisgyerekes anyuka” címem, negyedikem akkor kezdi az ovit. Azért csak kicsit hasonló a cipő, mert nekem ő már most is csanába jár, igaz, csak heti háromszor. Én pedagógus vagyok, és nem vagyok sehol állományban. Ebből sincs félállás. Kipróbáltam, de igazából a munka ugyanannyi volt, ugyanannyit nem voltam itthon, csak éppen fél fizetésért. Pontosan még én sem tudom, mit fogok csinálni, bár van egy nagy tervem, amin dolgozok már egy ideje, csak nem akar beindulni.

  Kívánom neked, hogy találj egy olyan munkát, amire vágysz, mert egy ilyen tehetséges író, és fantasztikusan sokoldalú ember, mint te, bizony nagyon megérdemli. Nagyon drukkolok!

  További szép estét!

  Maja

  1. Kedves Maja!
   Nem is tudod, milyen jó érzés, hogy nem vagyok egyedül, még akkor is, ha ez most nem egy kellemes helyzet, amely mindkettőnket érint.
   Nagyon drukkolok, hogy a terved megvalósuljon, biztos vagyok benne, hogy sikerre tudod vinni, még ha most nehézségek is tornyosulnak előtted. Kitartás!
   Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, de azért nem vagyok én superwoman, nagyon sok tehetséges ember van ebben a világban. Remélem, hogy egyszer rámtalál az a feladat, amelyet ténylegesen rám szabtak.
   Nagyon szép napot.
   Barbara

Leave a Reply