(Olvasd magyarul) Nagycsaládos anya nem stresszel

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

7 thoughts on “(Olvasd magyarul) Nagycsaládos anya nem stresszel

 1. Szia Barbara,
  Ez a poszt is nagyon jól jött most, egy kis pozitív megerősítés sosem árt 😉 Mert hàt ugye én hiába mondom a két gyerekkel rendelkező nővérnek hogy a három gyerek már nagyon màs szint, szerinte hülyeség 😉

  1. Szia Timi!
   Hogy ezek a posztok mindig jól jönnek?! 🙂
   Nemsokára lesz egy olyan poszt is, amely arról szól, hogy tényleg sok-e öt gyerek? Nagyon sokan gondolják, hogy nem, egy-kettő már nem számít ide vagy oda. Lehet… ki lehet próbálni.
   Nem lehet meggyőzni embereket arról, hogy a nagycsalád egy szintugrást jelent, egészen addig, amíg ők maguk bele nem keverednek. Akik meg nem, azoknak meg úgyis hiába magyarázza az ember.
   Üdv: Barbara

 2. Drága Barbara!

  Minden bejegyzéseden szívből és felszabadultan kacagok, mert nagyon is igazak!
  Nekem 7 gyermekem van – 5fiú és 2leány – és igen nagy életkori skálán mozognak. (ez nem a ” kinek a lóva nagyobb” felsorolás… félre ne értd kérlek)
  Szóval igen változatosak és “kreatívak” a napjaink. Ezért is merem hangosan elmondani és egyben állítani is, hogy minden perce értékes a családi “szervezett káosznak” , mert egy Isteni remekmű, egy csoda, amiben mi szerelmesen, humorral és akarattal megtanulunk együtt küzdeni. Mint a főnix madarak, minden nap újraéledünk hamvainkból, mert “csak hétköznapi anyák” vagyunk. Miközben tudjuk, hogy a követkető nap is a szeretet emésztő tüzében ér véget majd, a világ legtermészetesebb módján kelünk fel…., szeretünk…, ölelünk.. , vigasztalunk…, dorgálunk…, örvendezünk és halunk bele a bánatba.., majd térdreborulunk teremtettségünk kegyelmétől megrészegedve és hálával remélünk újra és újra minden pillanaban. Kellhet ennél több bárkinek?! 😉

  Szeretettel és imával veled: Zsu:)

  1. Kedves Zsu!
   Nagyon szépen köszönöm, hogy benéztél hozzám.
   Őszinte elismerésem a hét gyerekért, csodálatos családod lehet. Nekem ötig tartott az erőm…
   Minden szavaddal egyetértek, ezt hit és remény nélkül nem lehet csinálni, legyen a hit forrása bárhonnan is való.
   Az édesanyák nem lehetnek “csak hétköznapiak” pont azért, mert képesek minden egyes nap újraéledni, bármilyen is volt a tegnap.
   Őszinte csodálattal: Barbara

 3. Szia Barbi,
  Ma újra beleakadtam ebbe a posztban, a legutóbbi olvasása óta annyi változott, hogy leginkább nagycsaládos barátnőim vannak, a többiek ellopták, mert egyszerűen nem értették miről is beszélek, és többször megkaptam hogy ti akartatok 3 gyereket, ez nyilván igaz, de attól még ha elmondom, hogy ezeg ez nehezebb mint pl 2 gyerekkkel akkor csak néztek rám nagy szemekkel 😂😂

  1. Szia Timi!
   Nehéz beleképzelni más emberek helyzetébe magunkat, legyen szó bármiről. Így nehéz elképzelni, mennyire más, ha az embernek kettő helyett három gyerekkel kell nap, mint nap megküzdenie. De talán nem is kell beleképzelni, elég lennne annyi, ha nem tennénk megjegyzéseket egymás élethelyzetére. Mindenkinek jobb és könnyebb lenne… de ettől vagyunk talán a legmesszebb.
   Barbara

Leave a Reply