(Olvasd magyarul) Öt gyerekből egy gyerek, az hány gyerek?

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

6 thoughts on “(Olvasd magyarul) Öt gyerekből egy gyerek, az hány gyerek?

 1. Szia Barbara!
  Ugyan én csak 3 gyerkőcöt menedzselek, de emlékszem, hogy amikor a nyári nagyszülőknél tartózkodásból a legkisebbel haza kellett jönnünk (státusz, oltás,stb.), a férjemmel már a kocsiban hümmögtünk 🙂 Hogy ez most olyan furi: a kicsi alszik, senk sem kérdezi, hogy “Ottvagyunkmár?”, nem kell megállni pisilni, senki nem szól apára, hogy “Lassíts! 60-as tábla!”…. Az út végére megállapítottuk, hogy akkor mi most wellnes-ezünk 🙂 És tényleg felüdülés volt az a hét!
  De ugyanezt érzem, amikor csak 2-vel megyek játszóterezni 🙂 S közben persze magamban nevetek, amikor az 1szem gyerkőcöt lehozzák 5-en játszani, és nem győzik körbeugrálni. Na de ez már más téma..
  Üdv,
  Panni

  1. Szia Panni!
   Bizony, vannak fokozatok és már egy gyerek mínusz is nagy minőségbeli különbséget jelent. Én már csak tudom…. 🙂
   A játszóteres sztorit is át tudom érezni, szerencsére a nagyobbakra már nem kell annyira figyelni, legfeljebb sűrűbben bocsánatot kérni… upsz.
   Üdv: Barbara

 2. Két kislányom van és most érezzük úgy, hogy hamarosan kaphatnának kistesót. Nekem kétségeim vannak és ezer kérdésem. De nagylány akarja, apuka akarja, kicsi azért még annyira nem, ő anyás én meg a szívemmel érzem, hogy kellene még csemete. De félek ettől a két két és három gyerektől..

  1. Szia Adrienn!
   Tutira jól fogod csinálni. A “félelem” hihetetlen kreatív energiákat szabadít fel az emberben. 🙂 Oké, csak vicceltem. Könnyű nem lesz, de klassz, az igen! Szóval, ne aggódj, minden a helyére kerül majd.
   Üdv: Barbara

 3. Háát, szerintem kettő bőven elég. Pont amiatt, amit említettél is: két kezem, két fülem van, egy normális kocsiban is 4 az ideális utas. Ami ennél több, az már létszámon felüli. Én egygyerekes anyaként pöpecül éreztem magam, kétgyermekesként frankón, és cukker a kicsi is, meg minden, de hirtelen a köbre emelte a nehézségeket és a szép kis családi életből a rémálomba csöppentünk. Szóval előtte is, utána is azt gondoltam/om, kettőnél több gyerek szívás. De a család összes többi tagja szerint megérte, csak én vagyok ez az objektív fazon itt a sarokban.

  1. Szia Krisz!
   Szerintem nincs ideális gyerekszám. Mindenkinek más a tűrőképessége, mindenki másképp éli meg az anyaságot, de pont ez a szép benne. Ha újrakezdhetném, akkor is vállalnék ennyit. Sőt, ha lenne több pénzünk, akkor lehet, hogy még szülnék is. Így viszont marad ez a felállás. Szóval, ahogy az élet más területein sincs mindenki számára tökéletes helyzet, úgy ez a dolog is mindenkinek másképp jó. Kinek eggyel, kinek kettővel, kinek meg tizeneggyel.
   Én néha kifejezetten élvezem a sok gyereket, persze néha meg nem, de ez mindennel így van.
   Barbara

Leave a Reply